Historie 

In het najaar van 1982 besloot meneer Damsté, Citroën dealer in Nieuwegein, een Geel met Zwarte Citroën 2CV6 Charleston te bestellen bij de importeur. Deze zou zeker niet misstaan in de nieuwe showroom aan de Dukatenburg in Nieuwegein.  De showroom was in 1980 gebouwd in voor die tijd hypermodern.  Een prachtige plek voor de Geel met Zwarte Charleston.. De eend werd op maandag 18 Oktober 1982 geproduceerd en verscheept naar Nederland. 

15 Januari 1983

Op 5  januari 1983 stapte een meneer uit Zeist de showroom binnen. De eend viel in de smaak en hij kocht haar van meneer Damsté en was zo de trotse eigenaar van een echte Geel met Zwarte Citroën 2CV6 Charleston.  De Charleston werd 14 Januari 1983 op kenteken gezet en verhuisde op 15 januari naar de de meneer in Zeist. Overigens heeft meneer Damsté datzelfde jaar nog twee Geel met Zwarte Charlestons verkocht. De nieuwe eigenaar heeft 7 jaar genoten van zijn prachtige eend maar is daarna helaas overleden. De Charleston had pas 34.000 kilometer gereden en is vervolgens naar zijn dochter verhuisd, die in een boerderij in Graswijk, een buurtschap ten zuiden van Assen, woonde. Daar heeft de eend vervolgens 5 jaar stilgestaan. De dochter besloot de Charleston in April 1995 te koop te zetten.

7 en 8 Oktober 1995

7/8 Oktober 1995 Spa - Francorchamps

Een meneer uit Assen zag de advertentie en kocht de eend van de dochter voor 750,- gulden.  Het kenteken werd op 18 April 1995 op naam gezet. De motor en de remmen zaten helemaal vast. De nieuwe eigenaar beloofde dat hij de eend helemaal zou opknappen. Als hij klaar was zou hij nog even langsgaan bij de dochter om het resultaat te laten zien. De eend mocht gelijk mee naar diverse 2CV events zoals de 24 uur van Spa - Francorchamps op 7 en 8 Oktober 1995 zoals op de foto's hierboven en onder te zien is. 

7/8 Oktober 1995 Spa - Francorchamps

Een meneer uit Roermond, een spoorwegliefhebber en fotograaf kwam op 29 mei 1996 bij station Beilen terecht, waar op dat moment proefritten plaatsvonden met een NS-dieseltrein, "Buffel" genaamd. Op de parkeerplaats van het station kwam hij de Geel met Zwarte Citroën 2CV6 Charleston van de meneer uit Assen tegen, het was de eerste keer dat hij een Geel met Zwarte Citroën 2CV6 Charleston zag. Hij wilde dan ook graag een foto hebben met een vertrekkende trein en de eend. Het resultaat ziet u hieronder.

29 Mei 1996 Beilen

In 1998 bestond de 2CV 50 jaar en werd er een 4-daags event georganiseerd in en rondom Parijs. Duizenden mensen verzamelden zich vrijdag op een circuit buiten Parijs om hulde te brengen aan een Franse auto die een cultureel icoon was geworden. Vanaf dit circuit vertrok een colonne van eendjes richting Parijs en maakte een tour langs de meest historische monumenten van de stad. Het eendje van de tweede eigenaar mocht uiteraard ook mee zoals op de foto hieronder te zien is.

21 Mei 1998 - 50 jaar 2CV - Parijs

Medio 1998 heeft de eigenaar uit Assen de eend "tijdelijk" bij zijn vader in de schuur gezet. De eigenaar heeft vele jaren schorsing en bekeuringen betaald met het idee om de eend ooit nog eens te restaureren. In 2020 verkocht zijn vader de boerderij en moest de schuur leeg. De eend had ruim 20 jaar! in de schuur gestaan. Daar kwam de eend achter een hoop planken weer te voorschijn, banden opgepompt, accu er in en met een beetje benzine in de carburateur liep de eend direct weer. In deze staat werd de eend verkocht en kwam ze via via bij Sander Aalderink van de 2CV GARAGE terecht.  Sander was op zoek naar een originele Citroën 2CV6 Charleston Geel met Zwart op Nederlands kenteken voor een liefhebber uit Waalwijk.

Juni 2020 Assen

Op 26 Mei 2021 is op verzoek van de nieuwe eigenaar uit Waalwijk  gestart met de restauratie van de eend. Een uitgebreid verslag van de restauratie vindt u op de homepagina. Inmiddels is de eend volledig gerestaureerd en het resultaat mag er zijn! De nieuwe eigenaar is superblij met het resultaat en heeft besloten deze website online te zetten met daarin het verslag van de restauratie zodat iedereen  mee kan genieten. Ook de vorige eigenaar, de meneer uit Assen vindt het echt super dat ze weer op nieuwe bandjes staat. 

15 September 2021 Wormer

En de fotograaf uit Roermond...  die was verbluft om de foto's van de gerestaureerde auto  op Instagram te zien en herinnerde zich direct de foto en het kenteken. Het leukste vond hij nog dat hij nu ruim 25 jaar later de foto van de eend met de trein op de achtergrond naar de nieuwe eigenaar uit Waalwijk kon sturen. Overigens is hij zelf ook een eenden liefhebber en hij rijdt een Citroën 2CV6 Charleston  Rood met Zwart. Inmiddels is  de eend van de 2CV GARAGE in Wormer naar de nieuwe eigenaar in Noord-Brabant verhuisd. Op weg naar huis is de nieuwe eigenaar nog even langs meneer Damsté van Citroën Nieuwegein gereden. Als u van Franse auto's houdt, dan is het  zeker de moeite waard om eens langs deze schitterende showroom  te gaan. Daar is deze prachtige foto gemaakt. Bedankt voor de hartelijke ontvangst en de lekkere koffie! Meneer Damsté bleek ook nog de originele koopovereenkomst  te hebben van de JJ-62-TH gedateerd op 5 januari 1983. Ongelofelijk...

30 Oktober Nieuwegein

De charleston  heeft inmiddels  een mooi plaatsje gekregen binnen in de garage. De eerste reis staat al gepland voor het voorjaar van 2022.  Het betreft de Route National (N7) van Parijs met de Italiaanse grens in Menton verbindt, een vergeten route waar het lijkt of de tijd is stil blijven staan. Voor een fotoverslag van deze reis houdt u deze site in de gaten...